menu Főoldal

Benedek Andrea


Bölcsészettudományokat és pedagógiát tanultam az egyetemi alap- és mesterképzésen, ez pedig azt is jelenti, hogy beszélem a kicsik és a nagyok nyelvét egyaránt. Mindig szerettem a köz szolgálatában tevékenykedni, emberekkel kommunikálni, rendezvényeket szervezni, ebben pedig kellő alapot kaptam a közel egy évtizedes önkéntes tevékenységem alatt az ODFIE-nél és az egyetemi képzések, továbbképző alatt.

Évekkel ezelőtt Sóvidékre, pontosabban Szovátára vezérelt a sors, s így lettem e közösség tagja. Kezdetben zöldfülüként próbáltam magamba szívni a szakma minden rejtélyét, fortélyát, aztán rövid megszakítás után azt éreztem, hogy nekem ez is lehet az utam. Feladatköröm széleskörű: szerkesztőként, narrátorként, műsorvezetőként és a csapat koordinátoraként munkálkodok nap mint nap.

Édesanyaként, lelkészfeleségként, szerkesztőként mindennaposak az életemben a kihívások, sosem unatkozom, sőt egy perc nyugtom sincs. És őszintén szólva nem is szeretek nyugton ülni, sose ment nekem az igazán. Szeretem a pörgést, a nyüzsgést, azonban szeretem mindezt szervezetten tenni, pontos szabályok mentén. Szeretem a pontosságot, a becsületességet, az igazságosságot. S ha valamit sokszor megváltoztatnék magamban, az talán az emberekbe vetett, megelőlegezett naiv bizalom.