menu Főoldal

Rólunk


Sóvidék Regionális Televízió

A Sóvidék Regionális Televízió egy olyan hiteles információforrás Erdélyből, amelyik hazai eseményeket dolgoz fel, a mindennapi élet történéseit adja át, egyszóval rólunk szól… nekünk szól.

Mi mindannyian azért dolgozunk, hogy ez a televízió nap mint nap megbízható társa legyen minden kedves nézőjének.

A Sóvidék Regionális Televízió működtetője és audiovizuális licenszének birtokosa a Digi Communication KFT. A cég törvényes képviselője Varró János, tulajdonosi struktúrája szerint 2 egyenlő tulajdonrészt birtokló magánszeméllyel: Varró János és Kupás János személyében. A cég hivatalos képviselője felel az irányításért és a tartalom előállításért. A cég és a stúdió postacíme: postai irányítószám 545500, Szováta, Petőfi Sándor H2/3, Románia. Elektronikus levélcíme: office@digicomm.ro, webcím: https://sovidek.tv, https://digicomm.ro

A működést felügyelő hatóság a Nemzeti Audiovizuális Tanács (CNA), elérhetősége a https://cna.ro, postacím: Bd. Libertatii nr.14, sector 5, postai irányítószám 050706, Bucuresti, ROMÂNIA, Tel : +40 (0)21 305 5350, Fax : +40 (0)21 305 5354/56, E-mail : cna@cna.ro

Benedek Andrea
szerkesztő-műsorvezető

Bölcsészettudományokat és pedagógiát tanultam az egyetemi alap- és mesterképzésen, ez pedig azt is jelenti, hogy beszélem a kicsik és a nagyok nyelvét egyaránt. Mindig szerettem a köz szolgálatában tevékenykedni, emberekkel kommunikálni, rendezvényeket szervezni, ebben pedig kellő alapot kaptam a közel egy évtizedes önkéntes tevékenységem alatt az ODFIE-nél. Évekkel ezelőtt Sóvidékre, pontosabban Szovátára vezérelt a sors, s így lettem e közösség tagja. Kezdetben zöldfülüként próbáltam magamba szívni a szakma minden rejtélyét, fortéját, aztán rövid megszakítás után azt éreztem, hogy nekem ez is lehet az utam. Feladatköröm széleskörű: szerkesztőként, narrátorként, műsorvezetőként és a csapat koordinátoraként munkálkodok nap mint nap. Édesanyaként, lelkészfeleségként, szerkesztőként mindennaposak az életemben a kihívások, sosem unatkozom, sőt egy perc nyugtom sincs. És őszintén szólva nem is szeretek nyugton ülni, sose ment nekem az igazán. Szeretem a pörgést, a nyüzsgést, azonban szeretem mindezt szervezetten tenni, pontos szabályok mentén. Szeretem a pontosságot, a becsületességet, az igazságosságot. S ha valamit sokszor megváltoztatnék magamban, az talán az emberekbe vetett, megelőlegezett naiv bizalom.

Bereczki Domokos
operatőr - vágó

A fotózás és videózás világába gyerekkoromban szerettem bele. Már akkor, amikor családi kirándulásokon a kezemben kellett lennie a fényképezőgépnek. Az első komolyabb DSLR fényképezőm megvásárlásával 2016-ban egyenes út vezetett a képalkotás felé, és azóta sem találtam okot a megállásra. A fotózás és videózás a hobbim és a szenvedélyem, ami mindennapjaim része. Középiskolás éveim alatt szenvedélyem gyakorlatba ültetésére a Sóvidék TV-nél találtam lehetőséget, ahol első lépéseimet tehettem meg a média világában. A TV környezete és a munka izgalma lenyűgözött, és azóta sem hagytam el ezt a területet. Az emberi kapcsolatok kialakítása és a változatosság, illetve a kreativitás mindig is fontos volt számomra. Munkám során lehetőségem van mindhármat kiélvezni. Diákéveim során a diáktanácsban szereztem vezetői tapasztalatokat, amelyek segítenek hatékony kommunikációban és eredményes együttműködésben az emberekkel. A TV stúdiójában olyan műsorokat készítek, mint a „Kisokos,” egy mindennapi adás, és a „Gyerekpercek,” hetente megjelenő műsor. Ezen műsorokon keresztül a világ érdekességeivel célzunk minden korosztályt. Számomra a média területe egy olyan világ, ahol a kreativitás és az emberi kapcsolatok találkoznak, és nagyon hálás vagyok, hogy részese lehetek ennek a dinamikus és izgalmas világnak. Köszönöm, hogy időt szántál arra, hogy megismerj engem és a munkámat a TV-nél. Bízom benne, hogy továbbra is élvezni fogod a műsorainkat!

Szántó Adrienn-Renáta
szerkesztő-műsorvezető

A Sóvidék Regionális Televízió egyik legújabb és legfiatalabb tagja vagyok. Tanulmányaimat a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi karán végeztem, Kommunikáció és közkapcsolatok szakon 2023-ban. Már egyetem alatt is bedolgozóként része voltam a csapatnak, de végzés után tudtam, ide tartozom. Középiskola után nem tudtam mivel szeretnék foglalkozni, de azt igen, hogy tudok beszélni és jók a kommunikációs készségeim. Amikor szakmai gyakorlatra kellett menni az egyetemről, ez állt hozzám a legközelebb és tudtam, ez az én pályám. A televíziónál szerkesztőnél kezdtem pályafutásomat és most már egy szívemhez közel álló műsort vezetek, az Életstílust. Szeretek csapatban dolgozni, szeretek szerkeszteni és műsort vezetni. Szeretek emberekkel foglalkozni és látni rajtuk a lelkesedést, ha épp egy forgatásról van szó. Munka után szívesen töltök időt a barátaimmal, olvasok vagy éppen a családi vállalkozásba segítek be. Ha valaki megkérdezné, hogy mi a munkám és kikkel dolgozom együtt, a válasz csak annyi lenne, a munkám a hobbim és van egy második családom. Ez nekem a Sóvidék Televízió!