menu Főoldal
Hírek

Wellnessközpont Harasztkeréken

Ábrahám Szilárd | 2020-07-13
Wellnessközpont Harasztkeréken

Ákosfalva község legújabb beruházása készült el a napokban, ami a térség gazdasági helyzetét és turisztikai besorolását is erősíti majd a jövőben. A wellnessközpont a strandidény alatt a helyi és átutazó vendégeket fogja kiszolgálni, ősszel pedig a gyerekek számára akár úszó tanfolyamokat is lehet majd szervezni.

Ezzel a beruházással Harasztkerék felkerült a Maros megyei turisztikai térképre, a 4 éves projekt végeredménye egy multifunkcionális wellness és szabadidőközpont, amely a nyárádmenti település központjában található. A nagy szabású beruházást a község önkormányzata valósította meg saját forrásokból.

A létesítményen belül 3 medence is található, a két nagyobb kültéren, egy a felnőttek és egy a gyerekek számára, egy pedig a beltérben. Mint kiderült a modern kor elvárásainak megfelelően készült el a komplexum, az év bármely szakaszában tudnak meleg vizet előállítani a medencékbe így nem kell attól tartani, hogy csak nyáron üzemel a strand. A medencékben található víz gyógyhatással is bír – tudtuk meg az elöljárótól.

A strand reggel 10-től este 9 óráig várja a vendégeket. A két medence mellett napozó ágyak várják a kényelemre vágyókat. A másfél méter mélységű felnőtt medencében található víz hőmérséklete 28 és 32 Celsius fok között található. A wellness központ mellett műfüves foci pálya és piknikező rész is van. A járványügyi intézkedések, amennyiben megengedik a benti medencét, a szaunát és a rendezvénytermet is átadják a kikapcsolódni vágyók számára.

A három órás belépő felnőttek számára 27, gyerekek számára 17 lejbe kerül. Az egész napos belépő 45, illetve 37 lejbe kerülnek. A községbeli lakosok kedvezményben részesülnek, a felnőttek 25 vagy 40, a gyerekek 15 vagy 30 lejes belépőt válthatnak.

Írta: Ábrahám Szilárd