menu Főoldal
Hírek

Védőmaszkot osztogatnak!

Laura Siklódi | 2020-05-26

Több száz védőmaszkot oszt szét Erdőszentgyörgyön és a közigazgatásilag hozzá tartozó Bözödön az RMDSZ helyi szervezete. A tanácsosokból, választmányi tagokból és önkéntesekből álló csapat a települések 65 év feletti, egyedülálló időseinek, valamint rászoruló kisgyerekes családoknak juttat a felajánlásból.

Példamutató kezdeményezéssel állt elő az RMDSZ erdőszentgyörgyi szervezetének vezetősége, elhatározta, hogy több száz védőmaszkot vásárol a járványra való tekintettel, majd ezeket kiosztják a 65 év feletti lakosság, valamint a rászoruló kisgyerekes családok körében. Tegnap, május 25-én a helyi önkormányzat előtt gyülekezett a tanácsosokból, választmányi tagokból és önkéntesekből álló mintegy húsz fős csapat, hogy eljuttassák a védőfelszereléseket oda, ahol nagy szükség van rá. Mint megtudtuk, az akció Erdőszentgyörgyöt, illetve a közigazgatásilag hozzá tartozó Bözöd települését érinti.

Egy rövid eligazítást követően a kezdeményezésben résztvevők elindultak, hogy kiosszák a védőfelszereléseket. A hatékonyabb munkavégzés érdekében a csapatok más-más körzetben tevékenykedtek.

A helyi RMDSZ elnöke elmondta igyekeznek a védőfelszereléseket mihamarabb és a leghatékonyabb módon szétosztani a lakosság körében. Hozzátette, ha egy nap alatt ez nem sikerül, akkor többször is kimennek terepre.

Írta: Laura Siklódi