menu Főoldal
Hírek

Vállalkozók találkoztak

Andrea Benedek | 2023-11-17

Több száz magyarországi, erdélyi, felvidéki és vajdasági vállalkozó részvételével zajlott a St. Georgius Manager Club és a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. marosvásárhelyi irodája által szervezett Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Konferencia negyedik kiadása november 16-án és 17-én. 2019-ben azzal a céllal született meg a rendezvény, hogy a határokon áttörő vállalkozói együttműködést elősegítse, fogalmazott Besenyei Sarolta főszervező a marosvásárhelyi kultúra nagytermében megtartott megnyitó ünnepségen. Ez a cél így négy év távlatából megvalósult, hiszen olyan erős üzleti kapcsolatok, ismertségek alakultak ki, amelyek mind a mai napig Maros megye jólétét szolgálják. 

A marosszentgyörgyi Manager Klub is megalakulásakor azt tűzte ki célul, hogy a Maros megyei magyar vállalkozók, managerek számára egy olyan eszköz legyen, amellyel ezek a személyek kifejthetik közösségi munkáikat és együtt fejlődhetnek – mondta el Nyulas Bernát. 

A konferencia csütörtökön délután egy kerekasztal-beszélgetéssel vette kezdetét, majd pénteken a marosvásárhelyi Kultúrpalota adott helyet a panelbeszélgetéseknek, előadásoknak, amelyeken a vállalkozók számos hasznos tapasztalatot osztottak meg egymással. A tapasztalatcsere pedig mindenkinek hasznára vált, a résztvevők elmondták, hogy minden évben külön élmény és feltöltődés ez a rendezvény. Az idei évben is bállal zárták a programot, amely kiegészült egy autóbuszos kirándulással, helyismertetővel, gasztronómiai kitekintővel is. A konferenciát minden bizonnyal jövőre is megszervezik. 

Írta: Andrea Benedek