menu Főoldal
Hírek

V. Szakrális Maraton

Laura Siklódi | 2020-06-23

Június 20-án, szombaton ötödik alkalommal szervezték meg a Szakrális Maratont. A kerékpárosok, a szaladók és a túrázók Csíksomlyó és Mikháza fele több útvonalon haladtak. A megmozduláshoz sóvidékiek is csatlakoztak.

A Szakrális Maraton azzal a szándékkal szerveződött meg 2016-ban első alkalommal Erdély több szakrális, kultikus, történelmi központja felé, hogy erősítse az elköteleződést az európai béke és a keresztény értékek mellett összekapcsolva a testi, lelki és szellemi megújulás ősi gondolatát, vallástól és nemzetiségtől függetlenül.

Vannak akik útközben csatlakoznak, Fülöp Hadasa viszont minden évben fontosnak tartja, hogy Korondról induljon, együtt a többi zarándokkal. Idén a kedvezőtlen időjárási körülmények sem állították meg.

A résztvevők többsége kerékpárral haladt Mikháza fele, de természetesen idén is akadt olyan, aki futott. Csizmadi – Mihály Zsolt már a kezdetektől minden évben teljesíti a 40 km-es távot.

A program és az útvonal változatlan volt az eddigi évekhez képest, viszont a koronavírus járvány megfékezése érdekében bevezetett óvintézkedéseket szem előtt tartva, a templomokba nem mentek be a zarándokok és a közös ebéd is elmaradt.

Írta: Laura Siklódi