menu Főoldal
Hírek

Újabb segélyszállítmány

Laura Siklódi | 2020-05-20

érkezett az RMDSZ kérésére, amely egymillió egyszerhasználatos maszkot tartalmaz, ebből Maros megye kapta a legtöbbet, 128 ezret. A tajvani magánadomány a magyar kormány révén jutott el országunkba.

Az RMDSZ kérésére újabb segélyszállítmány érkezett Romániába, ezúttal egymillió egyszer használatos egészségügyi maszkot vett át a Szövetség. Mint megtudtuk az adomány java részét az oktatási intézmények kapják meg.

Az egymillió maszkból Maros megyének jutott a legtöbb, 128 ezer. Az adományból, mint mondta az ügyvezető elnök a marosvásárhelyi nagy iskolaközpontok kaptak, úgy a román, mint a magyar tanintézmények, de érkezett szállítmány Segesvárra, Dicsőszentmártonra, Szászrégenbe, Marosludasra, Gernyeszegre, Gyulakutára, Erdőszentgyörgyre, Nyárádszeredába és Szovátára is. A Domokos Kázmér Szakközépiskolában pénteken vették át a védőmaszkokat tartalmazó csomagokat.

Maros megyében az egészségügyi intézmények is részesültek az adományból. A megyei kórház, a megyei sürgősségi kórház, a szív- és érrendszeri és transzplantációs intézet, a gyerekjogvédelmi intézmény, de az önkormányzatok, valamint az öregotthonok is részesültek előle.

Írta: Laura Siklódi