menu Főoldal
Hírek

Törökország és Bulgária lehet idén a favorit 

Andrea Benedek | 2024-01-16

Itthon a tengerpart, a külföldi uticélok közül Törökország és Bulgária lehet a legnépszerűbb desztináció 2024-ben a nyaralók körében.

Csupán két hete kezdődött el a 2024-es év, mégis egyre többen gondolkoznak azon, hogy hol szeretnének idén nyaralni a családdal, esetleg barátokkal.  Minden évben vannak közkedvelt külföldi és hazai uticélok, mi is kíváncsiak voltunk arra, hogy ebben az évben várhatóan melyek lesznek azok.

Az itthoni úticélok között a román tengerpart és a kezeléses üdülőtelepülések lesznek a népszerűek, mint Félix, Amara, ezek iránt már most van kereslet, a megszokott külföldi uticélok között pedig Törökország, Bulgária népszerűsége töretlen, mondta el Kiss Hajnalka utazási ügynök. Bulgáriába nagyon sokan magán autóval mennek, itt kedvezményes áron lehet csomagajánlatokat kapni, Törökország azért felkapott, mert a kolozsvári repülőtérről heti rendszerességgel indulnak szervezett kirándulások május végétől, június elejétől, ami tartalmazza a repülőjegyet, a szállást és az ellátást.

Most, ebben a periódusban nagyobb érdeklődést kelt Egyiptom, januárba és februárba mindenki még melegebb országokba szeretne menni, Tunézia áprilistól lesz elérhető a kolozsvári repülőtérről.

A nyári közkedvelt desztinációk közül érdemes még megemlíteni Ciprust, Spanyolországot és Máltát, ide a sóvidékieknek a kolozsvári repülőtérről lehet a legkönnyebben eljutni. Marosvásárhelynek Törökországgal van összeköttetése, illetve Görögországgal, ezek belül is Krétával. Utóbbi járatok június és október között heti rendszerességgel működnek.

Arról, hogy hova és mikor, illetve mennyi időre tudunk elutazni, arról elsősorban az anyagi keretünk és a szabadidőnk dönt, van, akinek a kényelem és a luxus a fontos nyaralásnál, másnak a gasztronómiai élvezetek és az aktív kikapcsolódási lehetőségek a mérvadóak

 

Írta: Andrea Benedek