menu Főoldal
Hírek

Tíznél is több projekt van Székelybere községben 

Andrea Benedek | 2024-01-21

Példátlan év lesz Székelybere község életében a 2024-es esztendő, ugyanis olyan sok kivitelezésre kerülő projekt van, amire még nem volt példa. A beruházások száma meghaladja a tízet, mondta el a polgármester.

A prioritások közé tartozik a településeken található utcáknak az aszfaltozása, mezei utak lekövezése, két kultúrotthonnak a teljes körű rendbetétele, négy iskolának a modernizálása. Ígéretek vannak, hogy a község gázhálózatának a kiépítésére is sor kerül hamarosan. Fontos projekt továbbá a kamerarendszernek a bővítése, mondta el Benedekfi Csaba, Székelybere község központjában lesz egy elektromos gépjárműtöltőállomás, nagy valószínűleg pedig egy napelemparkot is létrehoznak, ami az önkormányzathoz tartozó épületek energiafelhasználásában jelentene óriási segítséget. Kivitelezés alatt van továbbá egy másik fontos beruházás, ez az iskolák digitális felszereltségét célozza meg, intelligens táblákat és más eszközöket fognak felszerelni a tanintézményeket.

A polgármester reméli, hogy jó költségvetésük lesz idén, ugyanis sok projektnél kell önrésszel hozzájáruljanak, a két kultúrház esetében 3 millió lejt kell kifizessen az önkormányzat. Nyárádszentimrén és Márkodon kerül sor a közösségi, többségében kulturális rendezvényeknek helyet adó épületeknek a teljes felújítására.

A legnagyobb költséggel járó beruházások közé tartozik az utak rendbetétele, az Anghel Salignyprogram keretén belül projekt értéke 7,7 millió lej, ezt követi a két kultúrháznak a modernizálása, ami egy 6 millió lejbe kerül, az iskolákat érintő beruházás értéke 4 millió lej.

 

 

Írta: Andrea Benedek