menu Főoldal
Hírek

Tető alá került a gyülekezeti otthon

Andrea Benedek | 2024-01-17

Korábban tűz miatt égett le a felsősófalvi gyülekezeti ház. Tető került rá és lehetőség szerint igyekeznek minél hamarabb befejezni.

 

A felsősófalvi református egyházközség tagjai tavaly júniusban önerőből kezdték el újjáépíteni a műemlék zónában álló, fából készült gyülekezeti otthont Szász Tibor András tiszteletes úr irányításával, miután az 2022. májusában egy éjszaka leforgása alatt leégett.  Az elmúlt hónapokban látványos haladás történt az építkezésnél, felhúzták a falakat és tető is elkészült, „pirosban van az épület”, ahogy szokták mondani.

Résztámogatásokat kaptak polgármesteri hivataltól, magánszemélyektől, érdemes még megemlíteni a környékbeli közbirtokosságok, akik szintén sokat segítettek, illetve a helyi vállalkozókat, akik gépekkel, anyagiakkal és emberi erőforrásokkal támogatták az ügyet. Nagyrészt a felajánlásoknak köszönhető az, hogy idáig eljutottak, mondta el a tiszteletes, egy éven keresztül gyűjtöttek különböző gyülekezetekben önkéntes adományokat. Relatív kis költségvetésből igyekeztek újjáépíteni a sok korszakot megélt épületet. Ez egy szép építkezés volt, megmozgatta és összekovácsolta a közösséget, megmutatta azt, hogy a gyülekezetnek van még ereje, illetve azt is megmutatta, hogy kik a barátaink és kik nem azok, fogalmazott Szász Tibor András. 

Lehet még adakozni, fel kell venni a kapcsolatot a tiszteletessel személyesen vagy a virtuális térben, és meg kell beszélni az adakozás módját. Vannak olyan személyek, helyiek és nem helyiek egyaránt, akik az elmúlt években többször is adakoztak, nekik különösen hálásak.

Számítások szerint 860 ezer lejbe fog kerülni a teljes beruházás, ennek jelenleg a fele van meg szűkösen, a másik felét még elő kell teremteni valahonnan, éppen ezért minden segítség és adomány jól jön. Lépésről lépésre haladnak, részlegesen fogják majd átadni az épületet, az a fontos, hogy újra beinduljon a tevékenység az épületben. A terv az, hogy az alsó szintet minél hamarább elkészítsék.

 

Írta: Andrea Benedek