menu Főoldal
Hírek

Szombattól ismét fogad látogatókat a parajdi sóbánya

Laura Siklódi | 2020-06-16
Szombattól ismét fogad látogatókat a parajdi sóbánya

A három hónapos kényszerpihetőt követően hétvégén ismét megnyitotta kapuit a parajdi sóbánya a belföldi, illetve külföldi turisták előtt. Egyelőre téli nyitvatartási program szerint működik a földalatti létesítmény, naponta reggel 8 és délután 16 óra között látogatható. A bányában található vendéglő, bár és ugrálóvár azonban továbbra is zárva marad.

Június 13-án, szombaton ismét megnyitotta kapuit a parajdi sóbánya a gyógyulni vágyók előtt és nem csak. A földalatti létesítmény szinte három hónapot volt kénytelen nélkülözni látogatóit, az egész országra kiterjesztett óvintézkedések miatt. A sóbánya vezetősége már a múlt héten megtette a szükséges előkészületeket az újra nyitás kapcsán, a teljes területet fertőtlenítették.

Mint megtudtuk, egyelőre a téli nyitvatartás szerint üzemel a földalatti létesítmény, ami azt jelenti, hogy reggel 8 és délután 16 óra között lesz látogatható. Murvai István kérdésünkre elmondta, korlátozni fogják, hogy egy időben hány személy tartózkodhat a sóbányában.

A vendéglőt és a mellette lévő bárt egyelőre még nem helyezik üzembe, tudtuk meg a turisztikai vezetőtől. Mindemellett a gyerekek körében népszerű ugrálóvárat sem működtetik, ugyanis ezen a részlegen nem tudják biztosítani a két méteres biztonságos távolságot. A kalandpark azonban megnyitott, szombattól többek között ezt is használhatják a bányába érkezők.

Írta: Laura Siklódi