menu Főoldal
Hírek

Szinte teljesen kész van az egészségügyi központ

Laura Siklódi | 2020-05-06
Szinte teljesen kész van az egészségügyi központ

Régi nagy álom és egyben egy több éves projekt látszik megvalósulni Kibéden, ugyanis néhány kisebb munkálatokat kivéve szinte teljesen elkészült az egészségügyi központ. A művelődési ház háta mögött helyet kapó épületnél jelenleg a kültéri munkálatokat végzi a kivitelező cég, a tervek szerint nyár végéig át is adják az új orvosi rendelőt a községben élőknek.

Ezek a felvételek még tavaly januárban készültek. Jól látszik, a kivitelező cég a téli hónapok ideje alatt sem állt le a munkálatokkal, a cél ugyanis az volt, hogy minél rövidebb időn belül befejezzék az építkezést. Az azóta eltelt több, mint egy év során rengeteg változás történt az orvosi rendelőnél, többek között tető alá került az épület, az ajtókat és ablakokat is beszerelték, mindemellett a belső munkálatok nagy részével is végeztek már. Dósa Sándor polgármestertől megtudtuk jelenleg az udvarrendezés zajlik.

A községvezető elmondta egy minimális bútorzatot az önkormányzat fog biztosítani, de az orvosi felszereléseket az ide érkező szakorvosok kell beszerezzék maguknak.

Mint megtudtuk az egészségügyi központ megépítésével egy régi álom válik valóra a községben. Fogászati rendelő régóta nem volt a településen, így ez különösen nagy hiánycikknek számított.

Az elöljáró kifejtette vannak már olyan szakorvosok, akik jelezték, hogy szeretnének a Maros megyei településen rendelni. A helyek betöltésére vonatkozó kiírásokra azonban csak az épület átadása után kerül sor, zárta gondolatát Dósa Sándor.

 

Írta: Laura Siklódi