menu Főoldal
Hírek

Szebbé teszik a szépkorúak mindennapjait

Laura Siklódi | 2020-04-28

A Gyulafehérvári Caritas mintegy egy évtizede működtetni az időseknek szóló mentálhigiénés csoportjait kétheti rendszerességgel több udvarhelyszéki településen. A szervezet a szükségállapot ideje alatt sem akarta magára hagyni a szépkorúakat, ezért a foglalkozásokat áttették az online térbe. Hat csoportban, mintegy 250 aktív tag van jelenleg.

Több mint tíz évvel ezelőtt indult el az első időseknek szóló mentálhigiénés csoport a Gyulafehérvári Caritas jóvoltából. Az évek során egyre több szép korú csatlakozott a foglalkozásokhoz az udvarhelyszéki településekről. A szükségállapot ideje alatt fel kellett függeszteni ezeknek a működtetését, a gyulafehérvári szervezet azonban nem akarta magára hagyni ebben a nehéz időszakban az időseket, így kitalálták, hogy online formában folytatják tevékenységüket. A foglalkozások célja, hogy a harmadik generáció tagjai testileg és lelkileg aktívak maradjanak.

Hetente több alkalommal agytornás feladatokkal, előadásokkal és filmvetítéssel is készülnek a Caritas munkatársai. Mint megtudtuk, az elején akadtak nehézségek az idősek részéről a csatlakozással kapcsolatban, de idővel ezek minimalizálódtak. A polgármesteri hivatalok és a családtagok is sokat segítenek a szépkorúaknak.

Ha valaki részese szeretne lenni a foglalkozásoknak, csupán annyi a teendője, hogy bejelentkezik a hat online közösség – a Zetelaki-, Máréfalvi-, Bethlen–Kadicsfalvi-, Oroszhegyi-, vagy a Boldogfalvi szépkorúak csoportjának egyikébe.

Írta: Laura Siklódi