menu Főoldal
Hírek

Számítógépeket adományoztak

Laura Siklódi | 2020-05-12

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete, az Aktív Közélet Egyesület és Hargita Megye Tanácsa adománygyűjtést szervezett azoknak a VIII. és XII. osztályos diákoknak, akik technikai eszközök hiányában kimaradnak az online oktatásból. Az elmúlt héten Csíkkarcfalván és Csíkjenőfalván át is adták az első három számítógépet.

Amióta a koronavírus járvány miatt az online térbe szervezték át az oktatást, kiderült, hogy számos diákot akadályoz az otthontanulásban a szükséges digitális eszközök hiánya. Felismerve a helyzet súlyosságát egyre többen igyekeznek segíteni a hátrányos helyzetű családoknak. Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete, az Aktív Közélet Egyesület és Hargita Megye Tanácsa is mindent megtesz annak érdekében, hogy összekötve a felajánlásokat az igényekkel, eljuttassa a támogatást oda, ahol szükség van erre.Az első három számítógépet az elmúlt héten adták át.

Május 10-éig jelentkezhettek azon személyek, vállalkozások és egyesületek, amelyek rendelkeznek olyan használt, de jó állapotban lévő laptoppal, táblagéppel, okostelefonnal. Mint kiderült, az akció kezdeményezői az adományozott eszközökre internetkapcsolatot is igyekeznek biztosítani, amennyiben ez szükséges. Ennek érdekében pénzösszegeket is gyűjtött az Aktív Közélet Egyesület.

Írta: Laura Siklódi