menu Főoldal
Hírek

Szabadtéri istentisztelet Szovátán

Laura Siklódi | 2020-05-25

A keresztény közösségek május 21-én ünnepelték az Úr mennybemenetelének napját. Más településekhez hasonlóan Szovátán is, több mint két hónap után ismét hagyományos módon tartottak istentiszteletet, melyet Sóvidék Televíziónk élőben közvetített.

Az erdélyi magyar történelmi egyházak többsége már jóváhagyta a szabadtéri istentiszteletek és misék megtartását. Szovátán már csütörtökön a templomkertben ünnepelték az Úr mennybemenetelének napját. A hívek betartották az előírásokat, védőmaszkot viseltek és kellő távolságra ültek egymástól.
A járvány megfékezése érdekében hozott óvintézkedések miatt márciusban a szovátai református templom is bezárta ajtaját a hívek előtt. Az elmúlt időszakban vasárnaponként a Sóvidék televízióban és online követhették élőben a lelkipásztorok gondolatait a gyülekezet tagjai, viszont a személyes találkozás, a közösség élménye mindenki számára hiányzott. Bár a templomban még mindig nem tarthatnak nyilvános istentiszteletet, a péntektől érvénybe lépett állami előírások szerint szabadtéren már engedélyezett a szertartás.

A szükségállapot alatt a lelkivezetők fájdalmas élményként élték meg, hogy templomaikban a hívek közössége nélkül tarthattak csak istentiszteletet, de immár lehetőség van a személyes találkozásokra a szabadtéri szertartásokon.

Azok, akik nem tudtak részt venni a szertartáson, Sóvidék Televíziónkban élőben követhették. Az istentiszteleteket, szentmiséket továbbra is élőben nézhetik csatornánkon.

 

Írta: Laura Siklódi