menu Főoldal
Hírek

Szabadtéren tartották a szentmiséket, istentiszteleteket

Laura Siklódi | 2020-05-19

Több mint két hónap online és televíziós közvetítés után május 17-én első alkalommal tartottak istentiszteletet és szentmisét Erdély-szerte a lelkipásztorok. Mivel a templomokban még nem engedélyezett mindez, így Szovátán is szabadtéren hallgathatták meg Isten üzenetét a katolikus hívek, dacolva a rossz időjárási körülményekkel.

A kialakult járványhelyzet miatt márciusban bezártak a templomok is. Az elmúlt időszakban nem tartottak nyilvános miséket és istentiszteleteket, a hívek interneten vagy a televízión keresztül követhették a plébánosok, lelkészek gondolatait. A péntektől érvénybe lépett állami előírások tükrében viszont a történelmi egyházak többsége már jóváhagyta Isten igéjének szabadtéren történő átadását. Kihasználva ezt a lehetőséget a szovátai lelkipásztorok vasárnap a reggeli televíziós közvetítés után a plébánia előterében, Szakadátban és Illyésmezőben is tartottak szentmisét.

A járvány helyzetre való tekintettel a szabadtéri szentmisék is természetesen csak a biztonsági intézkedések betartásával lehetségesek.

A koronavírus járvány az elsőáldozásra is rányomja bélyegét, viszont mint ahogy a plébános elmondta, nem marad el csupán a helyzet függvényében egy későbbi időpontban tartják meg a szertartást.

https://youtu.be/BH9MLWZOfgQ

 

Írta: Laura Siklódi