menu Főoldal
Sporthírek

Gólzáporos győzelmek

Andrea Benedek | 2023-12-11

Szovátán szervezték meg a Hargita megyei női kézilabda bajnokság harmadik fordulóját.

A harmadik teremtornával folytatódott szombaton a Hargita megyei női kézilabda-bajnokság. Az első teremtornát Székelyudvarhelyen rendezték októberben, a másodikat Szentegyházán novemberben, a harmadik helyszíne pedig Szováta volt.

A Hargita Megyei Kézilabda-szövetség (HMKSZ) által szervezett vetélkedőn kilenc csapat indult, a mezőnyt Szováta, a Csíkszeredai NKSZ, a Marosvásárhelyi Active7, Zetelaka, Nyárádszereda, Felcsík, a Székelyudvarhelyi Hargita KK, Szentegyháza és Székelykeresztúr alkotta. A Hargita megyeiek mellett meghívottként pedig három Maros megyei csapat vett részt. A torna reggel 9 órától Szováta–Nyárádszereda mérkőzésével kezdődött.

A nap további részében összecsapott: Csíkszereda–Zetelaka, Székelyudvarhely–Szentegyháza, 13 órától Felcsík–Székelykeresztúr, majd Nyárádszereda–Csíkszereda, Zetelaka–Marosvásárhely, Székelykeresztúr–Székelyudvarhely, a napot pedig a helyi csapat és Felcsík mérkőzése zárta. A sportolók minden mérkőzést végig izgultak, hiszen az eredmények a csapatok helyezését befolyásolják.

A székelyudvarhelyi és a marosvásárhelyi csapat 100 százalékosan teljesítettek, így a Hargita megyei rangsorolásban ők foglalják el a dobogó két helyét. Szováta csapat jelenleg a hatodik helyen áll a sorban. A negyedik teremtornát a tervek szerint 2024. január 20-án rendezik meg Marosvásárhelyen.

 

 

Írta: Andrea Benedek