menu Főoldal
Hírek

Spartan Race Szovátán

Andrea Benedek | 2023-11-02

A Spartan Race a világ egyik legnagyobb akadályfutó versenye. Világszerte számos országban megszervezik. Október 28-án, szombaton Szovátán került sor erre a versenyre, több kategóriába is lehetett nevezni: az első a sprint kategória volt, ez 5 km hosszú táv, 20 akadállyal – ezt kezdőknek ajánlották. Továbbá volt a szuper kategória – ez 20 km hosszúságú, 25 akadállyal, kezdőknek és haladóknak egyaránt. Trail – 10 km akadályok nélkül, szintén kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Szovátáról is többen részt vettek a megmérettetésen: voltak, akik szervezőként, önkéntesként segítették a csapatot, mások fizikai állóképességüket tették próbára. Kulcsár Zoltán és Magyari Norbert a saját kategóriájában helyezést ért el, a versenyen a város polgármestere, Fülöp László Zsolt is részt vett. 1850 felnőtt és 350 gyerek versenyzett, az akadályokat többnyire a Medve-tó körül állították fel.

A Spartan Race verseny Szováta életében is fontos eseménynek számított, és a visszajelzések is azt mutatták, hogy kiváló helyszínnek bizonyult Szováta.

 

Írta: Andrea Benedek