menu Főoldal
Hírek

Segítenek a pszichológusok

Andrea Benedek | 2024-01-25

Ingyenes konzultációkat ajánlott a pszichológusok egy csoportja a székelyudvarhelyi bentlakás tragédiája nyomán érintetteknek, még igényelhető a segítség.

Tavaly december 18-án összeomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumhoz tartozó bentlakás épületének egy része, mely során két diák megsebesült, kettő pedig életét vesztette. A történtek után az iskolákban dolgozó pszichológusok is figyelmet szentelnek a tragédiát átélt diákokra, a társaikat gyászoló tanulókra, pedagógusokra, szülőkre. Iskolán kívül is nagyon sok pszichológus ajánlotta fel segítségét az érintetteknek. A résztvevő szakemberek nevében Márton Erika klinikai pszichológus, pszichoterapeuta elmondta, hogy ők ebben a nehéz helyzetben így tudnak segíteni.

Az ingyenes konzultáció még igénybe vehető, egészen addig amíg szükségét érzik a tanulók, hozzátartozók. Bár a tragikus esemény már több, mint egy hónapja történt, a belső lelki sebek gyógyulásának sokkal több idő kell. Akárcsak a születés után, vagy a halál után, vagy bármilyen tragikus eseményt követően 6 hét kell, hogy feldolgozzák az eseményeket.

A pszichológusokkal való beszélgetések segíthetnek megszabadulni a negatív érzésektől, feloldják a rossz emlékeket, éppen ezért, aki úgy érzi, hogy szüksége van a kibeszélésre, jelezheti igényét. A székelyudvarhelyi szakemberek mellett csíkszeredai, gyergyószentmiklósi és marosvásárhelyi pszichológusok is ajánlották segítségüket, a választási lehetőség széleskörű.

 

 

Írta: Andrea Benedek