menu Főoldal
Hírek

Ráncfelvarrás az Unicum Sós-fürdőnél

Laura Siklódi | 2020-05-08
Ráncfelvarrás az Unicum Sós-fürdőnél

A Korondi Turisztikai Egyesület a Korondi Önkéntes Tűzoltóság és a Korondi Polgármesteri Hivatal támogatásával kitakarította és megszépítette az Unicum Sósfürdőt. A spontán kalákázás által kimosták a medencét és újra vezették a sós vizet. A munkálatokat még folytatni fogják a szervezők, várják a további önkénteseket.

A népszerű Csigadomb és az ott található turisztikai ösvény évről-évre egyre nagyobb látogatottságnak örvend, ezzel párhuzamosan a mellette felújított Unicum Sósfürdőt is az eredeti rendeltetéséhez képest, nem csak a helyiek látogatják, hanem a Sóvidéken megszálló vendégek is. A Korondi Turisztikai Egyesület által működtetett fürdőt évente kitakarítják és rendberakják. Idén egy kalákával indult a karbantartás.

A fő cél a medence kipucolása, karbantartása és újra feltöltése – tudtuk meg az elnöktől. A helyi önkormányzat és önkéntes tűzoltók támogatásával magasnyomású gőzborotvával takarították ki a fa felületet. Előre be nem tervezett munkálat volt viszont idén a sós víz újra vezetése is.

Ilyen hosszúságban cserélték ki a fővezetéket, amely mindkét medence feltöltéséért felel. Kétszer olyan vastag csövet helyeztek most a földbe, ezzel is elkerülve az újabb eltömődést. A közel 10 főből álló csapat pénteken is folytatni fogja az elkezdett karbantartást.

Írta: Laura Siklódi