menu Főoldal
Hírek

Példás összefogás a diákokért

Laura Siklódi | 2020-05-12
Példás összefogás a diákokért

Hazánkban a koronavírus járvány miatt szeptemberig zárva maradnak az iskolák, a nyolcadikosok azonban képesség-vizsgáznak, és a tizenkettedikes diákoknak is megtartják az érettségit. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának színészei oktatási segédanyagokkal járulnak hozzá a otthontanulás sikerességéhez.

Példás összefogást kezdeményeztek a Tompa Miklós Társulat művészei, amikor elhatározták, hogy a Maros megyei tanfelügyelőség együttműködésével a kötelező olvasmányokból készítenek videókat, ezzel is hozzájárulva az otthontanulás sikerességéhez, valamint a diákok érettségire való felkészüléséhez.

Mint megtudtuk, a színészek otthonaikban elkészített videóikról van szó. Több mint kétszáz kötelező olvasmányt dolgoztak fel, tette hozzá a társulat művészeti igazgatója.

Az oktatási segédanyagokat a színház kimondottan az erre a célra létrehozott online platformra tölti fel, a diákok pedig a tanfelügyelőség által megosztott hozzáférés segítségével érhetik el. A nyári érettségi újdonsága, hogy június 22-én az írásbeli vizsgákkal kezdődik, a nyolcadikosok képességfelmérőjét pedig június 15-én tartják meg.

Írta: Laura Siklódi