menu Főoldal
Hírek

Óvatosságra intenek!

Andrea Benedek | 2024-01-20

A téli sportok a megfelelő felszerelések és képességek hiányában veszélyesek lehetnek, óvatosságra intenek a hegyimentők!

Minden sport veszélyes lehet a művelője számára, főleg akkor, ha nem tartják be a megfelelő szabályokat, előírásokat. A téli időszakban nagyon sokan indulnak korcsolyázni, szánkózni, síelni, vagy éppen túrázni a hegyekbe. Bármelyik lehetőséget is választjuk érdemes nagy odafigyeléssel kiválasztani a megfelelő kellékeket és képességeinket nem meghaladva, a megfelelő pályát választani. A hétvégén nagyon sok sípálya nyitotta meg kapuit, a hegyimentők fokozott figyelemre intik a téli sportok művelőit.

Fontos, hogy mindig az időjárásnak és körülményeknek megfelelően öltözzenek a kikapcsolódni vágyók, legyen náluk elegendő víz. A megfelelő felszerelés továbbá elengedhetetlen, mindig a magasságunknak, méreteinknek megfelelően válasszuk ki a felszereléseket, hogy azokat kényelmesen tudjuk használni. A bajt sokszor nem lehet megelőzni, de kellő körültekintésre, a sportolótársakra való odafigyeléssel lehet csökkenteni a kritikus helyzetek esélyét.

Leginkább a középkorosztály érintett a baleseteket illetően, vagy azok, akik saját képességeiket nem tudják felmérni és rossz pályákat választanak.

A hegyimentők csoportjai országszerte folyamatosan szolgálatot teljesítenek a téli időszakban is, ugyanis az időjárási- és a terepviszonyok miatt nagyobb eséllyel történnek balestek.

 

Írta: Andrea Benedek