menu Főoldal
Hírek

Ősszel már birtokba vehetik a napközit

Laura Siklódi | 2020-05-29

Több mint hatszáz négyzetméter alapterületű, egyszintes napközit építettek Farkaslakán. Az erre megnyert 654 ezer euró értékű Európai Uniós pályázat nem csak az építkezés költségeit fedezte, a bútorzat, a taneszközök és a játékok költségét is magába foglalja. A község polgármesterétől megtudtuk, ősszel már birtokba vehetik a gyerekek az intézményt.

A farkaslaki iskola udvarán kapott helyet az a napközi, amely több mint száz gyerek fogadására alkalmas. Az önkormányzat pár évvel ezelőtt nyújtott be pályázatot az intézmény megépítésére, melyet meg is nyert. A 654 ezer euró értékű Európai Uniós finanszírozási pályázat nem csak felépítés költségeit fedezte, az épület berendezését is.

A kisgyerekes szülőknek óriási segítséget jelent a napközi megépítése, mivel az óvoda programja egy óráig tart, és a dolgozó szülőknek nem egyszerű megoldani a délutáni gyermekfelügyeletet. A község elöljárója a tavaly elkezdett after school projektről is beszámolt.A koronavírus nehéz helyzet elé állított mindenkit, de Farkaslaka község polgármestere nem félti a lakosokat.

Példaként a község elöljárója elmondta, a Hargita megyei tanfelügyelőség kezdeményezésére a farkaslaki általános iskola vezetősége felmérést végzett, hogy a községben hány diáknak van szüksége olyan eszközre, mely nélkülözhetetlen az online-n oktatáson való részvételhez. Az önkormányzat 35 digitális eszközt vásárolt, a táblagépekhez mobil internet hozzáférést is biztosítottak.

A polgármester elmondta, egyszerre több kisebb és nagyobb projekt kivitelezésén is dolgoznak a községben.

Írta: Laura Siklódi