menu Főoldal
Hírek

Összefogásból szeretetcsomagok

Laura Siklódi | 2020-05-05
Összefogásból szeretetcsomagok

Egy civil kezdeményezést karolt fel a Felsősófalvi Mentor Csoport Egyesület és Parajd Község Önkormányzata. Az akció kapcsán számos adományt kaptak a szervezők így sikerült 100 élelmiszer és 500 egészségvédő csomagot összeállítani. Az alapélelmiszereket tartalmazó tasakokat és védőfelszereléseket a rászoruló családoknak, hátrányos helyzetben élőknek, és a mozgásukban korlátozottaknak igyekeztek szétosztani a szervezők.

Jó hangulat mellett gyülekeztek az önkormányzat egyik termében a tenni és segíteni akarok helyiek, ahol már felsorakoztatva álltak a szeretetcsomagok. A szükségállapotnak megfelelően maszkban és kesztyűkben töltötték ki a fiatalok az önkénteskedésről szóló nyilatkozatokat, hogy zavartalanul tudják végezni karitatív munkájukat. A nem mindennapi kezdeményezésről a magán személyekből álló szervezők támogatóját a Felsősófalvi Mentor Csoport Egyesület elnökét kérdezte riporterünk.

A községi lakosok kezdeményezését a helyi önkormányzat is felkarolta és támogatta. Az intézmény már régóta kereste a módját egy hasonló akció lebonyolítására.

A községben több mint ezer 65 év fölötti lakos van, most nem csak az időseket, hanem a rászoruló családokat, betegeket és a hátrányos helyzetű fiatalokat is próbáljuk ezzel az akcióval segíteni – mesélte az alpolgármester.

Ilyen időkben körvonalazódik hangsúlyosabban, hogy nem halt ki szerencsére az emberekből a szolidaritás, az egymásra figyelés – nyilatkozta a polgármester csütörtöki interjújában. Cukrot, száraztésztát, olajat, májkrémet, konzervet, kekszet és csokoládét is tartalmazott az élelmiszer csomag. Ezek összeállítása után az önkéntesek és az önkormányzat munkatársai széthordták a lista alapján a szeretetcsomagokat.

Írta: Laura Siklódi