menu Főoldal
Hírek

Online világverseny

Laura Siklódi | 2020-05-22

Május 9. és 17. között szervezték meg az első nyílt virtuális taekwondo világversenyt Kolumbiában. 15 ország több száz versenyzője mérte össze technikai tudását az online térben. Romániát a szovátai Sasok és a marosvásárhelyi Jaguárok képviselték. A Szovátai Sportklub Egyesület Sasok csapatának nyárádszeredai tagozatából Dósa Benedek 4. helyezést ért el kategóriájában.

Ahogy eddig megszokhattuk, a jó teljesítményt és eredményeket hozó Sasok taekwondo csapat évről-évre számos versenyen leméri harcosainak tudását és képességét. 2020 a sport számára is egy szürke évet jelent a járvány terjedése miatt, de így is találtak ki megoldásokat a sport szövetségek vezetői. Legutóbb egy online versenyen kellett helyt állniuk a Sasoknak, ahová 3 versenyző és az edző jelentkezett.

A versenyt internetes felületen bonyolították le és csak formagyakorlatot láthattak a nézők. A gyakorlatsorban számos elem és mozdulat helyet kapott és mindezt időre kellett elvégezni. Romániából a marosvásárhelyi Jaguárok mellett 3 kis sas is részt vett.

A versenyre előzetesen jelentkeztek a résztvevők, azt követően megkapták a feladatsort, így volt idejük felkészülni a megmérettetésre. A versenyzőknek le kellett filmezniük a gyakorlatsort, majd azt beküldeni értékelésre. Benedek teljesítménye a világversenyen negyedik helyezést ért.

Most hétvégén újabb online verseny vár a kis sasokra, ezúttal Paraguay a szervező. A motiváció fenntartása érdekében muszáj részt vennünk az ilyen versenyeken, hiszen így nagyobb a gyerek lelkesedése az edzések során és a járvány miatt idén már csak ilyen megmérettetések várnak ránk – mesélte az edző.

Írta: Laura Siklódi