menu Főoldal
Hírek

Online tartják a Hargitai Megyenapokat

Laura Siklódi | 2020-05-26
Online tartják a Hargitai Megyenapokat

A kulturális alintézményekkel együttműködve idén online térben tartja meg Hargita Megye Tanácsa a Megyenapokat. A közösségi oldalon több mint tíz napon keresztül elérhető kulturális programok között a könyvbemutatótól kezdődően gyermekprogramok, virtuális kiállítások, online konferenciák, színházi előadások, népművészeti filmek, de dokumentumfilmek között is válogathatnak az érdeklődők .

Május 24-én kezdődött el a június 4-ig tartó Hargitai Megyenapok. A 16. kiadásához érkezett rendezvénysorozat, amely a pünkösdi búcsú köré szerveződő világi események sorában már korábban is  nagy érdeklődést váltott ki úgy a helyi közösségekből, mint a megyénkbe érkező zarándokok, turisták részéről, idén az online térbe költözött.

Így idén rendhagyó módon egy virtuális rendezvényen vehetnek részt az érdeklődők, az online térben tartják az eseményeket:12 napon keresztül több, mint 130 esemény várja a bekapcsolódni vágyókat.

A szervezők számára is élmény volt ezt a virtuális kalandot megálmodni, összefűzni. “Összetartozunk, a nehéz időkben derül ki igazán, és valljuk, hogy a kultúra és a helyi értékeink megerősítenek bennünket.” – fogalmaznak a szervezők. A megyenapok programjait a Hargitai Megyenapok facebook oldalon követhetik. Ugyanakkor a Visit Hargita honlap eseményeinek megyenapos oldalán is áttekinthetik a programkínálatot.

Írta: Laura Siklódi