menu Főoldal
Hírek

Online pótérettségi-felkészítők a Széken

Ábrahám Szilárd | 2020-07-13

A Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ ügyvezető igazgatója, dr. Ilyés Ferenc tegnap online sajtótájékoztatón ismertette a hamarosan induló ingyenes online pótérettségi-felkészítők részleteit, amelyet a VitaMAG program keretében szerveznek meg.

Az idei évben az elmúlt hat év leggyengébb átlagát produkálták a diákok az érettségin. Az óvások előtti eredmények alapján a Maros, Hargita, illetve a Kovásznai megyei diákok az országos átlag alatt teljesítettek. A tanulóknak ősszel lesz még egy lehetőségük, hogy korrigáljanak. A székelyföldi megyék pótérettségizőinek kíván segíteni a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ. Az őszi vizsgán a két nehézséget okozó tantárgyból, román nyelv és irodalomból, valamint matematikából tartanak ingyenes online felkészít a VitaMAG program keretében.

Július 22-ig várják a résztvevők jelentkezését, erre online van lehetőség a Facebook eseményen keresztül vagy a képernyőn látható internetes oldalon. A bejutás a jelentkezés sorrendjében történik. Az előadásokat a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ e-learning rendszerén keresztül tartják meg.

A felkészítő pedagógusok többéves tapasztalattal rendelkeznek a sikeres érettségire való felkészítésben. A 12 órás előadássorozat július 27-én kezdődik román nyelv és irodalommal kezdődik, majd július 28-án matematikával folytatódik.

Írta: Ábrahám Szilárd