menu Főoldal
Hírek

Online pályabörze

Laura Siklódi | 2020-06-09

A koronavírus járvány miatt, az eddigi évektől eltérően az iskolákban nem lehet pályabörzéket szervezni. A Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrásközpont Hargita Megye Tanácsának támogatásával erre a helyzetre kínál megoldást, ugyanis az online térben tájékoztatja a végzős diákokat.

Bár a koronavírus járvány az egész világra hatással van, az élet nem áll meg, a rendhagyó helyzet ellenére idén is számos diák áll pályaválasztás előtt. Az óvintézkedések miatt az ilyenkor szokásos börzék elmaradnak, de mivel egy igen meghatározó döntésről van szó, és fontos, hogy jól válasszanak a tanulók, ezeket a tájékoztatókat az online térbe szervezték át. A Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrásközpont programja keretében különböző szakágban dolgozó személyek beszélnek szakmájuk szépségeiről, ezzel is segítve a végzősöket.

A program keretében tizenkét szakma kerül bemutatásra: tanár, ügyvéd, fogorvos, egészségügyi asszisztens, könyvelő, autószerelő, informatikus, kiadványszerkesztő, szakács, asztalos, cukrász és fodrász szól a diákokhoz.

A tájékoztató során az is kiderül, hogy adott szakmát a megye melyik iskolájában tanulhatják meg a diákok. Az intézmények mellett a magyar, illetve román tagozatokon lévő szabad helyek számát is feltüntetik. További információkat a pályaválasztásról a képernyőn látható weboldalon találhatnak az érdeklődők.

Írta: Laura Siklódi