menu Főoldal
Hírek

Nyitva a Parajdi Sós Strand

Ábrahám Szilárd | 2020-07-13

Július 11-én Sóvidék egyik közkedvelt turisztikai létesítménye is megnyitotta kapuit a vendégek előtt. A Parajdi Sós Strand több száz turistával indította az idényt kiváló időjárási körülmények mellett. A világjárvány megfékezése érdekében azért számos intézkedést be kell tartsanak a fürdőzők.

Parajd legnagyobb gazdasági hajtómotorja a sóbánya, de az elmúlt évek során a sós strand is előkelő helyre lépett fel, ami a turizmus fellendülését eredményezte. Ennél fogva már a vendégek és a helyiek is várták a szombati nyitást, ahol 24 fokos vízhőmérséklet fogadta a medencébe lépőket.

A létesítmény naponta reggel 10 és este 20 óra között várják a vendégeket. Idén a belépők árjain nem változtatott az üzemeltető. Egy teljes felnőttjegy ára hétköznaponként 25, hétvégente 30 lejbe kerül. A gyerekek hétköznap 15 lejért kaphatnak belépőt, hétvégente 20 lejért. A nyitás napján több százan megmártóztak a medencében, de még így is sokaknak várniuk kellett, amíg szabadult fel hely, ugyanis az óvintézkedések miatt csak korlátozott számban engedték be a fürdőzőket.

Az első nap a több, mint 300 vendég szinte az összes napozó ágyat elfoglalta. A turisták összetételét tekintve pedig elmondható, hogy java részt belföldi vendégek voltak jelen szombaton. A létesítményben étterem is van, ezt délután 16 óráig vehetik igénybe a strandolók.

Írta: Ábrahám Szilárd