menu Főoldal
Hírek

Nyárádszeredában nyitott irodát a Székely Gazdaszervezetek

Andrea Benedek | 2024-02-02

Jelenleg öt irodával rendelkezik a három székelyföldi megyét átfogó Székely Gazdaszervezetek Egyesülete, amelyet a legnagyobb romániai magyar gazdaszervezetként tartanak számon. Hargita megyében 2, Kovászna megyében 1, Maros megyében szintén két munkapontja van az említett szervezetnek. A nyárádszeredai kirendeltséget január 30-án nyitották meg a Maros megyei falugazdászok, illetve a vezetőség jelenlétében.

Az eseményen elhangzott, Maros megyében ebben a pillanatban 8, a három székelyföldi megyében pedig 34 falugazdász tevékenykedik. Maros megyében Czirmai Leventéhez, Dósa József Gézához, Józsa Eszterhez, Dr. Kincses Sándorhoz, Kiss Miklóshoz, Sikó Lászlóhoz, Dr. Suba Kálmánhoz és Sütő Attilához fordulhatnak a gazdák gazdaságukkal kapcsolatos kérdéseikkel, de a támogatásokról is tudnak a szakemberektől érdeklődni.

„A falugazdász kollégák többnyire terepen dolgoznak, az önkormányzatokon keresztül érik el a gazdákat, ott, ahol igény van, továbbra is lehet irodákat nyitni. Az az igazság, hogy egy megnyílt irodát működtetni kell, nem szeretnénk azt, hogy reggeltől estig ott kell legyenek a falugazdászok, azért térségenként szeretnénk irodát nyitni, és ott, ahol feladat, munka van.”- fogalmazott Becze István, az egyesület elnöke. Program szerint lesz elérhető a nyárádszeredai iroda, amely főképp adminisztrációs feladatokat tud ellátni, de akár a támogatási lehetőségről is tud információkat adni.

A rendezvény keretében bemutatták a 2024-es székely gazda naptárat, amely a csodaszép fotók mellett hasznos információkat tartalmaz a növény-, és állattenyésztéssel foglalkozó gazdák számára.

Bár az erdőszentgyörgyi munkapont tavaly év végén már működött, ezt is január 30-án adták át hivatalosan egy ünnepi hangvételű esemény során.

 

 

 

Írta: Andrea Benedek