menu Főoldal
Hírek

Nem lesz meg a száz állomás a kitűzött dátumig

Laura Siklódi | 2020-05-26

A trianoni emlékév kapcsán egy nagyszabású projektet indított el a Bekecs Néptáncszínáz a Magyar Kormány illetve a Nemzetpolitikáért felelős államtitkárság támogatásával. A cél száz előadás megtartása szász Kárpát-medencei helyszínen mégpedig idén június negyedikéig. Most már biztos, a nyárádszeredai formáció a kitűzött dátumig nem tudja teljesíteni a turnésorozatot.

Tavaly április 11-én vagyis a Magyar Költészet Napján indította el szász állomásos turnéját a nyárádszeredai Bekecs Néptáncszínház. A kezdeményezéssel tiszteletét szerette volna kifejezni az együttes mindazok előtt, akik életüket adták hazájukért, családjukért, embertársaikért. A turné márciusig egészen jó ütemben haladt, aztán megjelent a koronavírus járvány és teljesen ellehetetlenítette. Eddig 86 helyszínt sikerült teljesíteni, és mivel kultúrális redezvényeket továbbra nem szabad szervezni, így biztossá vált, hogy június negyedikéig a kitűzött célt nem tudják befejezni.

A Bekecs Néptáncsznház azonban nem mondott le a turnéról, tervezik, hogy idén ősszel vagy legkésőbb jövő év tavaszán befejezik, annak függvényében, hogyan alakul a mostani egészségügyi helyzet. Tizennégy helyszín maradt el.

 

Írta: Laura Siklódi