menu Főoldal
Hírek

Nehéz helyzetben a Bekecs Táncegyesület

Laura Siklódi | 2020-04-27

A koronavírus járvány megfékezése érdekében hozott óvintézkedések miatt más kulturális intézményekhez hasonlóan a Bekecs Táncegyesület is szinte teljesen felfüggesztette tevékenységét meghatározatlan időre. Nehéz helyzetben vannak az egyesület tagjai, de hiszik, hogy együtt ezen is túl lesznek.

A koronavírus az egész világot felforgatta. A jelenlegi helyzet valamilyen formában mindenkire hatással van. Az óvintézkedések miatt a sporteseményeket és a kulturális rendezvényeket teljesen felfüggesztették, ezzel pedig nehéz időszak vette kezdetét többek közt a Bekecs Táncegyesület számára is. A járvány miatt egy tavaly elindított nagyszabású projektjük is félbemaradt, melynek keretében a Magyar Kormány támogatásával Ember az embertelenségben című előadásukat 100 Kárpát-medencei helyszínen mutatják be.

Az egyesület tevékenységeihez az oktatás is hozzátartozik, ezt a tanügyhöz hasonlóan áthelyezték az online térbe. A táncosok napi vagy heti rendszerességgel töltenek fel hosszabb-rövidebb oktató videókat, figyelembe véve az életkori sajátosságokat és az adott csoport ismeretszintjét.

A járvány miatt kialakult helyzet konkrétan az összes jövedelmi forrást megszüntette, az egyetlen járható út jelenleg az online oktatás. Aki magánszemélyként szeretne hozzájárulni tevékenységükhöz, megteheti adomány formájában, aki pedig cégvezetőként szeretné támogatni kezdeményezésüket, megteheti a jövedelmi adójának a 20%-val, illetve forgalmának az 5 ezrelékével. Ez ügyben a képernyőn látható telefonszámon az egyesület elnökét, Benő Barnát lehet keresni.

Írta: Laura Siklódi