menu Főoldal
Hírek

Működik a fertőtlenítőkapu Nyárádszeredában

Laura Siklódi | 2020-04-29

Nyárádszereda város Önkormányzata nem tétlenkedik a koronavírus járvány ideje alatt sem. Mint korábban beszámoltunk róla két ezer védőmaszkot vásárolt a polgármesteri hivatal, továbbá egy fertőtlenítőkaput, valamint egy lélegeztető gépet is rendelt. Előbbit már a múlt héten sikeresen beüzemelték a kórház és az idősotthon bejáratánál, utóbbit a tegnap vették át. Jó hírnek számít, hogy tovább csökkent a házi elkülönítőben tartózkodók száma.

Híradónkban korábban már beszámoltunk arról, hogy Nyárádszeredában milyen helyi intézkedéseket tettek a fertőzés megfékezése érdekében. Mindamellett hogy a polgármesteri hivatal felállított egy operatív csapatot és szám szerint két ezer védőmaszkot tartalmazó csomagot vásárolt, elhatározta, hogy egy fertőtlenítőkaput és egy lélegeztetőgépet is beszerez. Előbbit már a múlt héten sikeresen beüzemelték a kórház és az idősotthon bejáratánál, így az egészségügyi dolgozókat, az ide érkező pácienseket és a szépkorúakat egyaránt meg tudják védeni.

A fotocellás érzékelővel ellátott párásítóberendezés fertőtlenítőszert permetez az áthaladó személy ruházatára, míg egy lámpa vírusölő infravörös sugarat bocsát ki. Egy személynek 10-20 másodpercet ajánlott a kapu alatt tartózkodni, ahol a lábbeli talpát is fertőtleníti a szőnyeg. A lélegeztetőgépet tegnap vette át az önkormányzat.

Az idősotthon lakóira fokozottan figyel a polgármesteri hivatal vezetősége, éppen emiatt az alkalmazottak is két izolált csoportban dolgoznak.

Tóth Sándor elmondta, hogy Nyárádszeredába is megérkezett a magyar kormány életmentő segélyszállítmánya, ezt a családorvosok között osztották szét, de a nyárádmagyarósi, nyárádszeredai és backamadarasi öregotthonok is kaptak belőle. Továbbra sincs koronavírus fertőzött a városban, tette hozzá bizakodva az elöljáró, jó hír továbbá, hogy folyamatosan csökken a házi elkülönítőben tartózkodók száma. Jelenleg mindössze három személy van otthoni karanténban Nyárádszeredában.

 

Írta: Laura Siklódi