menu Főoldal
Hírek

Megújulni az online térben

Laura Siklódi | 2020-04-28

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság programsorozatának keretén belül április 23-án újabb online előadást tartottak ezúttal Megújulni az online térben címmel. Kállai Emánuel online marketing szakember ötleteit és észrevételeit hallhatták az érdeklődők, webáruházak elindításával és működtetésével kapcsolatosan.

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság online programsorozatot indított Facebook oldalán, ahol különböző gazdasági témákról hallgathatnak meg előadásokat csütörtökönként az erdélyi magyar vállalkozók és vállalkozni vágyók. A heti rendszerességgel frissülő beszélgetésekhez a nézők is csatlakozhatnak előzetesen, ha az esemény előtt legalább két nappal elkü

ldik kérdéseiket. Az április közepén induló programsorozat első előadója Kuti Géza generációs magatartásokkal foglalkozó szakember volt. A második előadást Kállai Emánuel online marketing szakember tartotta.

Az online események további célja, hogy aktuális témák és kérdések megvitatását biztosítsa, melyek segíthetnek az erdélyi vállalkozóknak a boldogulásban a jelenlegi válságos helyzetben. Sok olyan alkalmazás és online felület segítségünkre lehet ma már, amely nem igényel különösebb szakmai felkészültséget és kellő figyelemmel önállóan mi is hatékonyan megtanulhatjuk használni őket. – tudtuk meg a szakembertől.

A gazdasági hírekkel foglalkozó hírportálok már több megközelítésben is megemlítették, hogy hatalmas lyukat fog ütni a koronavírus a piacgazdaságon országos szinten és világszerte egyaránt, időben lépni és változni életmentő lehet a kis- és középvállalkozásoknak. Ennek kapcsán igyekezett Emánuel is néhány tanácsot, kapaszkodót adni az online előadásában, amit több százan követtek figyelemmel. A következő előadást április 30-án délután 18.00 órától szervezi meg az RMKT ezúttal Dr. Seer László a kolozsvári BBTE Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Karának tanára tartja.

Írta: Laura Siklódi