menu Főoldal
Hírek

Megjelent a színes melléklet is

Ábrahám Szilárd | 2020-07-16

Alig egy hónapja számoltunk be arról, hogy a Sóvidék egyik legértékesebb folyóirata, a Hazanéző kiadta a 31. kiadását, amihez a napokban elkészült a gyerekek műalkotásaitól álló színes kiadvány is. Az Írkálók és pingálók a Hazanéző Nemzetközi Művészeti Tábor albuma.

A Firtos Művelődési Egylet elnökének szerkesztésében jelent meg a Hazanéző mellékleteként kiadott festmény album, amelyben felnőtt költők versei mellett tekinthetők meg a művészeti táborokban készült gyerek alkotások. A kiadványról a szerkesztő mesélt stábunknak.

A kötetbe az 5 év táborozásainak a legjobb festményei kerültek bele, a Hazanéző költőinek a verseivel párhuzamosan. A kötet borítóján Fazakas-Koszta Tibor Piknik című festménye látható.

A pár napja megjelent mellékletből, ami külön kiadványként is megállja a helyét már 100 példánnyal el is fogyott és újabb rendelést kellett leadjon a szerző ezúttal 50 darabra. Ambrus Lajos szerint a kiadványban található festmények olyannyira sikeresek, hogy akár felnőtt művészek munkái közé is besorolhatóak.

Írta: Ábrahám Szilárd