menu Főoldal
Hírek

Megépül idén a körforgalom Székelyszentléleken

Andrea Benedek | 2024-01-15

Nyolc év után idén minden bizonnyal megépül a körforgalom Székelyszentléleken, remélhetőleg kevesebb lesz majd a közúti baleset.

2023 októberében nekifogtak Székelyszentléleken a 13A és 13C jelzésű országutak kereszteződésében a körforgalom megépítésének. Az említett helyszínen már nagyon sok közúti baleset történt, emiatt is nagy szükség van a forgalom hatékonyabb szabályozására. Az Országos Útügyi Igazgatóság Hargita megyei kirendeltségének projektje már évek óta húzódik, a tervek szerint azonban idén megépül a körforgalom.

A közösségnek már régi vágya, hogy megvalósuljon ez a projekt. Noha az önkormányzat szorosan együttműködött az útgondnoksággal a megvalósítás érdekében, a projekt körüli herce-hurca mégis 8 éve tart. Többnyire a jelentkező cégek nem tettek eleget a feltételeknek, vagy egyik megtámadta a másikat, ez okozta a gondot. Továbbá a tanulmánytervek elkészítése, a tervezési fázis is mintegy másfél évet ölelt fel.

Az eddigi munkálatok nem akadályozták a forgalmat az útkereszteződésben. A téli hónapok alatt a munkafolyamat stagnál, de kora nyárra már megépülhet a körforgalom. A kivitelező minden bizonnyal igyekszik majd úgy megoldani a munkálatokat, hogy ne kelljen elterelni a forgalmat és zavartalanul haladhasson mindenki az országútokon.

Írta: Andrea Benedek