menu Főoldal
Hírek

Mától ismét látogatható a Rhédey-kastély

Laura Siklódi | 2020-06-16

Az Erdőszentgyörgyön található Rhédey-kastély mától ismét megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt. A három hónapos leállást követően, a teljes tárlat megtekinthető és a hét minden napján várják a vendégeket. A három nyelvű tárlatvezetés lehetőséget nyújt a magyar, román, de még a német turisták fogadására is.

Erdőszentgyörgy az utóbbi években nem a turisztikai vonzereje miatt volt népszerű a térségben, de a tavaly óta a Rhédey-kastélyban megnyitott állandó tárlat sokat változtatott a helyzeten. A két évszázadnyira visszanyúló kiállítás Rhédey Claudia korába repíti vissza a látogatókat. Az öt szobából álló gyűjtemény páratlan a maga nemében. Mától pedig újra kinyitotta ajtaját a kastély.

A kastélyban található a már említett Mysteria Residentiae Rhédey kiállítás, a Bözödújfalusi emlékszoba, az Elődeink hagyatéka, a parasztszoba, a földszinten pedig egy Bodor Péter emlékszoba.

A hét minden napján látogatható a kastély. Hétköznap reggel 9-től van a nyitás, hétvégén pedig 10-től. A tárlatvezetés egy órás, ezért óránként lehet belépni a robusztus épületbe, amely visszarepíti a vendéget a történelembe. Nagyobb csoportok esetén előzetes foglalás nélkül is megoldható a kastélylátogatás.

Írta: Laura Siklódi