menu Főoldal
Hírek

Levendulás hétvége Nagykenden

Laura Siklódi | 2020-06-23

Idén a harmadik kiadásához érkezett a levendula szürettel egybekötött családi és kulturális programokkal tarkított egész hétvégés rendezvény Nagykenden. Bár az időjárás nem kedvezett az eseménynek, sokan kilátogattak az ültetvényre, a gumicsizma és esőköpeny szinte elengedhetetlen kellék volt. Koncertek helyett rajzfilmvetítéssel, bábelőadással és kézműves standdal várták a szervezők az érdeklődőket.

Évről-évre egyre többen látogatnak ki a nagykendi levendulamezőre, ez pedig bizonyára a Rózsa család kitartó munkájának és odaadó hozzáállásának, a változatos és színes programoknak, valamint a páratlan termésnek köszönhető. Bár idén a szervezők le kellett mondjanak a fesztivál jellegről és néhány megszokott programpont is elmaradt, mint például a koncertek, így sem unatkoztak azok, akik kilátogattak az ültetvényre. Mindenki kedvére szüretelhetett, mindemellett volt bábelőadás és rajzfilmvetítés is a gyerekeknek.

Az időjárás nem kedvezett a hétvégi rendezvénynek, ennek ellenére sokan kilátogattak az ültetvényre, szüreteltek és természetesen a fotózkodás sem maradt el. A szervezők gondoskodtak arról is, hogy legyen elegendő lefödés, amennyiben szükség van rá, de az esőkabát és a gumicsizma is barátnak számított.

2015 óta foglalkozik levendulatermesztéssel, jelenleg egy fél hektáros területet gondoznak. Elmondásuk szerint kistermelőként nem is igazán tudnak ennél többet megművelni. Ahogy a felvételeken is jól látszik, akik kilátogattak az ültetvényre, mind jól érezték magukat, igazi családi ünnep volt Nagykenden.

Írta: Laura Siklódi