menu Főoldal
Hírek

Látványos haladás az óvodánál

Ábrahám Szilárd | 2020-07-16
Látványos haladás az óvodánál

Épül Románia egyik legnagyobb óvodája Szovátán. Mintegy háromszáz gyerek befogadására lesz alkalmas az a napközi, amelyet az S. Illyés Lajos Általános Iskolához tartozó sportcsarnok közvetlen szomszédságában alakítanak ki. Az építkezésnél látványos előrehaladás történt az utóbbi időben. A tervek szerint, ha ilyen ütemben zajlik a kivitelezés, akkor decemberre elkészül az új tanintézmény.

Közismert tény, hogy Szovátán az óvodai tevékenységek több tanintézményben zajlanak. Ezen a helyzeten szeretne változtatni a helyi önkormányzat az új napközi megépítésével, ahová a város összes 3 és 6 év közötti gyereke elférne. A látványos és impozáns épület mintegy háromszáz gyerek befogadására lesz alkalmas, amely nemcsak a megye, hanem az ország egyik legnagyobb óvodája lesz, amikor elkészül. Az építkezéssel nagyon jól haladtak az utóbbi időben, egyrészt ez annak is köszönhető, hogy sokszor hétvégén is dolgozott a kivitelező.

Számítások szerint a tereprendezéssel együtt decemberre elkészül a tanintézmény és a 2020-as 2021-es tanév második felében a gyerekek már birtokba vehetik az új létesítményt. Szováta város Önkormányzata szívügyének tekinti a napközi megépítését, aminek a munkálatai igen elhúzódtak az utóbbi években.

Fülöp László Zsolt polgármester elmondta, minden igényt kielégítő, tantermekkel és ebédlővel ellátott óvodája lesz Szovátának, a bútorzatot pedig az önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozza. A beruházás értéke eléri a 11 millió lejt.

Írta: Ábrahám Szilárd