menu Főoldal
Hírek

Készülnek az érettségire a DK-ban

Laura Siklódi | 2020-05-22
Készülnek az érettségire a DK-ban

Idén elmaradnak a ballagási ünnepségek, a végzősök vizsgára való felkészítése június másodikán kezdődik. A tantermekben legtöbb tíz diák lehet jelen, egymástól két méteres távolságra, a nevükkel megjelölt padokban ülve. A szovátai Domokos Kázmér Szakközépiskolában és Gimnáziumban már javában dolgoznak azon, hogy az előírásoknak megfelelően fogadják a tanulókat.

A 2019-2020-as tanévben nem lesz sem ballagás, sem pedig szóbeli vizsga. Az érettségire, valamint a kis érettségire való két hetes felkészítőt azonban megtartják. A járvány miatti csonka tanév új kihívások elé állította a pedagógusokat és a diákokat egyaránt.

Maros megyében közel 5300 diák fejezi be általános iskolai tanulmányait, és több mint 3700-an végzik a középiskolát. A végzősöknek e hónap 29-én ér véget a tanév, míg a nyolcadikos tanulóknak június 5-én zárul.

A tantermeket már fertőtlenítették a Domokos Kázmér Szakközépiskolában és Gimnáziumban. A diákok belépéskor védőmaszkot kapnak, fertőtlenítő szőnyegen haladnak át, megmérik a majd a testhőmérsékletüket és fertőtleníteniük kell a kezüket is.

Visszatérve a felkészítő órákra, ezek opcionálisak, a szülő eldöntheti, hogy engedi gyermekét, hogy részt vegyen rajta, vagy sem.

Írta: Laura Siklódi