menu Főoldal
Hírek

Kész az amfiteátrum Szovátán

Andrea Benedek | 2023-12-20

Sajtótájékoztató keretében ismertették az elkészült szovátai amfiteátrumot érintő beruházás mutatóit. A létesítmény kész van, már csak minőségi előadásokkal kell megtölteni. 

Befejezetnek tekinthető a Doina mozi épülete mellett kialakított amfiteátrum a fürdőtelepen, a következő cél, hogy ezt minőségi előadásokkal kell megtölteni, hangzott el december 20-án, szerdán délelőtt a polgármesteri hivatal dísztermében tartott sajtótájékoztatón. Mint kiderült, a napokban fizették ki a munkálatnak az utolsó számláját, ebből a szempontból is aktuális volt a projektről beszélni.

Fülöp László Zsolt polgármester felelevenítette, hogy a szabadtéri színpad gondolata akkor fogalmazódott meg, amikor évekkel ezelőtt a fürdőtelepen idegen árusok kínálták termékeiket. Akkor a vezetőség arról határozott, hogy a helyi tehetségeknek adna teret s ez az elképzelés be is teljesült. Több éve már ugyanis, hogy a nyár folyamán minden hétvégén a fürdőtelepi Petőfi parkban szórakoztatják a meghívottak a nagyérdeműt. A programsorozat azonban kellően kinőtte magát, ezért egy új hely kellett neki, erre pedig a legalkalmasabbnak az amfiteátrum bizonyult. Néhány év alatt el is készült a mára már tökéletes és végleges formájában pompázó szabadtéri színpad és a körülötte levő szabadidőd környezet. 

A projekt révén 2844 négyzetméternyi területen gyalogutakat és örvényeket, 6672 négyzetméternyi területen pedig rekreációs infrastruktúrát hoztak létre. A volt Doina mozi melletti területen egy 199 négyzetméteres színpadot és egy 968 négyzetméteres, 509 fő befogadására alkalmas szabadtéri amfiteátrumot építettek, megfelelő színpadi világítással és hangosítással, valamint színpadtechnikával felszerelve. Először az idei Tökfesztivál keretében lakták be a létesítményt a városlakók, több mint 500 személy foglalta el helyeit egyidőben az amfiteátrumban. 

A projekt összértéke 2 millió euró volt, a polgármesteri hivatal 2% önrészt kellett ehhez hozzátegyen. Azáltal, hogy ez a létesítmény a fürdőtelepnek a déli részére került, polarizálni fogja a vendégforgalmat, ez már most látszik, hogy megvalósult, nem mellesleg egy összekötő artérája lesz a Fenyők útja és a Rózsák útja közti fő útvonalnak.

 

 

 

Írta: Andrea Benedek