menu Főoldal
Hírek

Jó lesz újra találkozni

Laura Siklódi | 2020-04-22

Rendhagyó húsvétot ünnepeltünk, melyet rendhagyó vasárnapok követnek. A járvány árnyékában, a templomok kénytelenek nélkülözni a közösséget. A technológiának és a Sóvidék Televíziónk operatőr-vágó munkatársainak köszönhetően ebben az időszakban sem maradunk lelki táplálék nélkül. Április 19-én Baczoni Szilárda Kata lelkipásztor hirdette Isten igéjét a szovátai református templomban.

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott korlátozások miatt vasárnaponként üres templomokban tartják az istentiszteleti alkalmakat a lelkipásztorok. A járvány szinte teljesen beárnyékolta és felforgatta mindennapjainkat és vallásos életünket egyaránt. Ebben az időszakban még inkább szükségünk van a lelki táplálékra.

A hívek élő közvetítések által kapcsolódhatnak be a szertartásokba. Baczoni Szilárdka Kata lelkipásztor április 19-én, vasárnap Istennek szent igéjét a Lukács írása szerinti szent evangélium, 24. részének 13-tól 20-ig, valamint 25-től 32-ig terjedő verseiből olvasta fel.

Az ige hirdetése a válságos időszak ellenére sem áll meg, a Sóvidék Televízióban továbbra is szól az üzenet és az ima vasárnaponként 11 órai kezdettel. Április 26-án Baczoni Sándor lelkipásztor tartja az istentiszteletet.

Írta: Laura Siklódi