menu Főoldal
Hírek

Játszóteret kapnak a korondi gyerekek

Laura Siklódi | 2020-05-22

Korond község egy folyamatosan megújuló régió Sóvidéken, ahol az infrastruktúrát fejlesztik, máskor az iskolát modernizálják, a helyi önkormányzatnak pedig régi nagy álma egy új napközi óvoda megépítése. Katona Mihály polgármester megkeresésünkre elmondta köztéri játszótér nem volt a községközpontban, ezért a szülők és gyerekek kérésére most erre kerestek megoldást.

A Hargita megyei Korond községben egy időben általában több beruházási projekt is fut, nincs ez másképp ezúttal sem. Mindamellett, hogy folyamatosan dolgoznak az új napközi óvoda megépítésénél, amely a heti zöldségpiaccal átellenben építenek meg, a helyi önkormányzat jelenleg azon fáradozik, hogy a Pálpatakát Varsággal összekötő 6,2 km-es erdei útszakaszra aszfalt kerüljön. A községben élő szülők és gyerekek korábban már jelezték, hogy szükség lenne egy köztéri játszótérre, amely a kisebbeknek a szórakozást és önfeledt játékot, a felnőttek számára a kikapcsolódást jelentené. A kérésnek eleget téve a helyi vezetőség most erre is talált megoldást.

Mint megtudtuk a játszótéri berendezéseket már beszerezte az önkormányzat, a területrendezési munkálatok vannak még hátra. A polgármester elmondta a létesítmény mellett közvetlenül egy parkolót is kialakítanak a könnyebb megközelíthetőség érdekében.

Ahogy az elöljáró is mondta a cél egy modern, európai uniós normáknak megfelelő játszótér kialakítása, amelyet sok-sok évig tudnak majd használni a községbeli gyerekek. A tervrajzok nagyon látványosak, ha a munkálatokkal jól haladnak, akkor néhány hónapon belül működésbe is helyezik a csúszdával, mászókával és egyéb játékokkal felszerelt szabadtéri létesítményt.

Írta: Laura Siklódi