menu Főoldal
Hírek

Járdát javítanak Nyárádszeredában

Andrea Benedek | 2023-11-23

Haladás figyelhető meg a nyárádszeredai főtér járdásítását illetően. A mellette lévő útburkolatot hasított kővel fogják borítani.

 

A főtér Nyárádszeredának az egyik ikonikus helyszíne, itt található meg a polgármesteri hivatal, több iskola, illetve templom, a Bocskai István mellszobor és a park is, éppen ezért fontos, hogy esztétikus kinézete legyen, a központban áthaladó gyalogosok és autósok egy rendezett környezetet lássanak. Tavaly megvásárolta a helyi önkormányzat az említett terület egy részét és neki is fogtak a járda korszerűsítésének önerőből. Amíg nem került az önkormányzat tulajdonába a főtér egye része, addig nem is lehetett bizonyos beruházásokat eszközölni, de nagyon sok más dolog is befolyásolja azt, hogy a központ hogyan néz ki, milyen irányba halad, mondta el a nyárádszeredai elöljárója.

A hasított kő miatt valószínűleg le lesz zárva a főtér egy része, és az autósok sem fognak tudni ott áthaladni. Vannak ott parkolók létesítve elég szép számban, a gépjárműveket le kell majd tenni és gyalogos közlekedésre váltani. Mindez azt a cél szolgálja, hogy a nyárádmenti kis városnak jobb infrastruktúrája és egy szép központja legyen.

 

 

Írta: Andrea Benedek