menu Főoldal
Hírek

Ismét nyitva a heti piac Erdőszentgyörgyön

Laura Siklódi | 2020-04-22
Ismét nyitva a heti piac Erdőszentgyörgyön

Egy hónap után ismét megnyitotta kapuit Erdőszentgyörgy heti piaca, amely ezentúl minden kedden reggel nyolc órától várja az érdeklődőket. Az újranyitás utáni első napon friss áruval érkeztek a termelők a helyszínre, zöldségek és gyümölcsök, valamint virágok széles választéka jellemezte a kínálatot.

Mivel a kerti munkák időszaka zajlik éppen, ezért a termelők közül sokan zöldségpalántát is kínáltak a vásárlóknak. Lupui Magdolna már 13 éve piacozik.

Annak érdekében, hogy a piacon minden rendben történjen a helyi polgármesteri hivatal megbízta az egyik alkalmazottját, hogy felügyelje a helyszínt, és amennyiben valaki nem tartja be az előírásokat, szólítsa fel a szabálysértőt.

A városlakók és a termelők számára egyaránt jó hír, hogy újra van heti piaca Erdőszentgyörgynek, a polgármester azonban felhívja az árusok figyelmét a szabályok betartására, arra kéri őket, hogy használjanak minden esetben védőmaszkot és kesztyűt, továbbá figyeljenek a szükséges távolságra is. Már első nap közepes volt a forgalom a piactéren, sokan kilátogattak és a legtöbben vásároltak is. A legnagyobb érdeklődés a virágok, zöldségpalánták és sajtok iránt volt.

Írta: Laura Siklódi