menu Főoldal
Hírek

Ismét lehet kávézni a teraszokon

Laura Siklódi | 2020-06-02

A mai naptól kezdődően újabb enyhítéseket vezetett be a román kormány, többek között a kávézók, éttermek, és bárok teraszainak újranyitását is engedélyezte, ami azt jelenti, hogy az állampolgárok ismét a megszokott helyükön fogyaszthatják el reggeli kávéjukat. A szovátai vendéglátóegységek vezetői gőzerővel készültek a két hónapos leállást követően.

A mai naptól kezdődően újabb enyhítéseket vezetett be a román kormány. Az egyik legszembetűnőbb változás, hogy nem szükséges többé a települések átjárását igazoló felelősségvállalási nyilatkozat. Jó hír továbbá, hogy június elsejétől ismét megnyithatnak a kávézók, hotelek, illetve bárok teraszai. A szovátai vendéglátóegységek is gőzerővel készültek az újranyitásra, voltak akik már a múlt héten megkezdték az előkészületeket.

A vendéglátóegységek újranyitása szigorú szabályok betartása mellett engedélyezett. Egy asztalnál mindössze négy személy foglalhat helyet, mindemellett a távolság megtartást is kérik a teraszokon ülőktől.

Az enyhítéseknek kiváltképp nagyon örülnek az állampolgárok, ami annak tudható be, hogy két hónap után ismét a kedvenc vendéglátóegységük teraszán fogyaszthatják el reggeli kávéjukat. Természetesen Szovátán is több olyan kiszolgáló egység van, amely nem nyitott meg június elsején, valószínűleg az elkövetkezendő napokban változni fog a helyzet. Ahogy Székely Barna is mondta egy elég komplex összetételű kritériumrendszernek kell most megfelelni.

https://youtu.be/JL6IwclfRZ8

Írta: Laura Siklódi