menu Főoldal
Hírek

Házhoz mennek a helyi termékek

Laura Siklódi | 2020-05-18
Házhoz mennek a helyi termékek

Hargita megyében a koronavírus járvány okozta helyzetre való tekintettel több kereskedő és termelő is vállalja a házhoz szállítást. Szükség esetén többek között a Székely termék védjeggyel rendelkező finomságokat is megvásárolhatjuk otthonainkban.

A koronavírus járvány megfékezése érdekében bevezetett óvintézkedések miatt az elmúlt időszakban nem csak a Csíkszeredában rendszeresen megszervezésre kerülő helyi termékek vására maradt el, de a piacok is zárva voltak. Emiatt a termelők egy része kihasználva az internet nyújtotta lehetőségeket, idézőjelesen új értékesítési felületre költöztek.

Mózes Enikő több mint tizenkét éve foglalkozik lekvárok, szörpök, sajtok feldolgozásával. Eddig helyi vásárokban értékesítette termékeit, a járvány helyzet miatt viszont ez most nem lehetséges.

Nagy Géza, csíkmindszenti vállalkozó húsz kilométeres körzetbe szállítja ki hústermékeit.

A járvány helyzetre való tekintettel átalakították a székely termékek weboldalát, így most nem csak a védjeggyel rendelkező termelők oszthatják meg itt portékájukat. Fontos, hogy gondoskodjunk egymásról ebben a nehéz időszakban is! Ez a felületet lehetővé teszi, hogy mi biztonságosan és kényelmesen bevásároljunk otthonra, ugyanakkor segíti a helyi termelőinket az értékesítésben.

Írta: Laura Siklódi