menu Főoldal
Hírek

Házhoz megy a piac

Laura Siklódi | 2020-05-11
Házhoz megy a piac

Bár a járvány helyzet miatt bezártak Szovátán a piacok, az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a lakosok hozzájuthassanak azokhoz a termékekhez, amelyeket eddig kizárólag ott vásárolhattak meg. Május 15-éig, ha kell házhoz mennek a termelők.

Mint ahogy korábban már beszámoltunk róla, a környező településeken is megjelent a koronavírus-járvány, ezért Szováta Város Önkormányzata úgy döntött, hogy a szükségállapot idejére teljesen felfüggeszti a napi és a szombati piac működését.

Az önkormányzat munkatársai összegyűjtötték azokat a termelőket, akik vállalták azt, hogy ha kell akár házhoz is mennek.

Habár még csak néhány napja jött létre ez a virtuális piac, a tapasztalatok az mutatják, hogy egészen jól működik. Az elöljáró viszont kihangsúlyozta, hogy ez csak egy ideiglenes megoldás, amellyel igyekeznek áthidalni ezt a szükségállapotban lévő kényszerhelyzetet, ugyanis ha minden igaz, május 15-e után már minden lakos maga választhatja ki a kívánt termékeket a közösségi tereken.

Írta: Laura Siklódi