menu Főoldal
Hírek

Gazdasági felmérés Nyárádszeredában

Laura Siklódi | 2020-05-12
Gazdasági felmérés Nyárádszeredában

Nyárádszereda Önkormányzata az elmúlt hónapban nem reprezentatív online felmérést végzett vállalkozók és családosok körében, többek között arra a kérdésre keresve a választ, hogy gazdaságilag kit mennyire viselt vagy visel meg a járvány. A felmérés következtében egy ipari vállalat több munkalehetőséget is felkínált, ezzel is segítséget nyújtva a munka nélkül maradt személyeknek.

A szükség hívta életre ezt a felmérést Nyárádszeredában ugyanis a szükségállapot és vírus okozta helyzet pánikot keltett a helyi vállalkozók és lakosok körében is. Ebből kiindulva de az óvintézkedéseknek megfelelően internetes kérdőíves felmérést indított útjára Nyárádszereda Polgármesteri Hivatala.

13 vállalkozó és 60 család vett részt a felmérésben, de mint kiderült a szigorítások feloldása után a többi céget is felkeresi az önkormányzat és szélesebb körben kérdezik majd meg a lakosságot is. A mostani felmérésnek pozitív hozadéka is lett.

A felmérésből ugyan kiderült, hogy sok esetben befolyásolta a cég működését a járvány helyzet, de egyelőre nincs ok a pánikra. A virágtermesztők példáját hozta fel az elöljáró, elmondta a kezdetben nagyon féltek a termelők mert nem volt mozgás a piacon, de mára elmondható, hogy sikerült szinte mindent eladniuk a nyárádszeredai virágtermesztőknek.

Írta: Laura Siklódi