menu Főoldal
Hírek

Fogászati ellátás járvány idején

Laura Siklódi | 2020-04-30
Fogászati ellátás járvány idején

A koronavírus-járvány miatt az egészségügy csak a halaszthatatlan beavatkozásokat, vizsgálatokat végzi el, mindez érvényes a fogorvosi ellátásra is. Sokakban felmerül a kérdés, hogy mi számít sürgősségi esetnek és egyáltalán hova fordulhatunk ha baj van. Híradónk stábja egy szakemberhez fordult ez ügyben.

A koronavírus járvány megfékezése érdekében hozott számos óvintézkedés bevezetésével egy időben a belügyminisztérium március 22-ei hatállyal rendelte el a fogászati rendelők bezárását, és csak a sürgősségi esetek ellátását engedélyezte.

A járvány miatt igen nehéz helyzetbe kerültek a fogorvosok, egyelőre senki nem tud biztosat.

Ezzel egy időben pedig a páciensek számára sem könnyű átvészelni ezt az időszakot, mivel jelenleg elsősorban az életüket veszélyeztető eseteket látják el.

Szükség esetén mindenképp hívjuk fel fogorvosunkat és részletezve a tüneteket, kérjünk tanácsot. A doktornő hozzátette, ha antibiotikummal nem mérsékelhető átmenetileg a probléma, akkor Marosvásárhelyre tud továbbküldeni, ott jelenleg három helyszínen engedélyezett a sürgősségi esetek ellátása: a megyei kórháznál, a szájsebészeti klinikán, illetve egy magán rendelőben, ott viszont mindenképp szükség van előzetes bejelentkezésre.

 

Írta: Laura Siklódi